Nu kommer varmen: Lad køerne afgræsse to gange i døgnet

Siestaafgræsning kan være en god løsning på meget varme dage, mener rådgivere.

På de meget varme sommerdage, som er i vente denne uge, kan det være en god ide at skifte fra dagafgræsning til siestaafgræsning. Det skriver rådgiverne hos ØkologiRådgivning Danmark i et nyhedsbrev til deres kunder, der er tilmeldt konceptet Eliteafgræsning.

Siestaafgræsning kan eksempelvis opnås ved, at køerne er på græs fra klokken syv til elleve og igen fra klokken 17 til 20. Så kan de holde siesta på stald midt på dagen og også være på stald om natten. Med de nævnte tidspunkter overholdes kravet om afgræsning i seks lyse timer.

Man kan også vælge at have køerne på græs om aftenen og natten mellem malkningerne fremfor om dagen, hvor varmen er værst.

Køl ned

Rådgiverne benytter også lejligheden til at slå et slag for nedkøling i stalden. Her peger undersøgelser på, at overbrusning hvert 10. minut kombineret med blæsere er den mest effektive nedkøling.

I lukkede stalde kan det være en fordel at isætte en axial flow blæser i vindueshullerne ved opsamlingspladsen, da blæseren trækker frisk luft ind udefra. Luften udenfor stalden er oftest også koldere end luften inde i stalden.

Man kan påmontere vandslange med dyse i forbindelse med blæseren, så man opnår både overbrusning og ventilering.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.