Nu må de fleste ammoniakbehandle halm
Det har regnet så meget, at det er lovligt at ammoniakbehandle halm i alle kommuner på nær 10.

Regn, regn og atter regn. Sådan har de fleste oplevet det de seneste uger og ikke mindst i weekenden. Det betyder til gengældt at betingelserne for at man har lov til at ammoniakbehandle halm er opfyldt i de fleste kommuner. Kun Læsø, Brøndby, Dragør, Greve, Hvidovre, Høje-Tåstrup, Ishøj, København, Tårnby og Vallensbæk kommuner har ikke opnået over 14 regnvejrsdage de seneste tre uger. Det skriver LandbrugsInfo.

Antal regnvejrsdage er afgørende

Tilladelse til ammoniakbehandling gives ud fra en fastlagt model med antal regnvejrsdage, opgjort af DMI. Det er nyt, at tilladelserne er gjort op på kommuneniveau. Tilladelsen udløses, hvis antallet af regnvejrsdage er over 14 i en treugers periode begyndende ved uge 31. Perioden, hvor regnvejrsdage opgøres, går til og med uge 37.

Kun hvis nødvendigt

Når det normalt ikke er tilladt at ammoniakbehandle halm, der det for at reducere ammoniakfordampning, og når det nogle år alligevel er tilladt, er det for at kunne redde store værdier i halm, og for at kunne undgå anvendelse af sundhedsskadelig halm, hvor mug og svampe har haft frit spil.

Ændringsforslag: Tilladelse til ammoniakbehandling af halm i 2018Kvæg Fredag 10. august 2018 · 13:05

Sådan ammoniakbehandler man

 

Faktaboks

Det primære formål med ammoniakbehandling af halm er at sikre lagerfast halm uden mug og skimmel, - selvom halmen bjærges under vanskelige forhold.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.