Nu også på Jyllands næse: Kort viser ulvenes færden
Forskere har offentliggjort et nyt kort over, hvor ulvene færdes i Danmark.

Naturhistorisk Museum Aarhus og Institut for Bioscience – Kalø, Aarhus Universitet har onsdag offentliggjort et nyt kort over de dokumenterede forekomster af ulv i Danmark hidtil i 2014.

Her kan man se, at fra at have været et fænomen i hjertet af Jylland, så har de nu bredt sig, også ud til Jyllands næse. 

"Det er nyt, at der er dokumentation af ulv på Djursland, hvor der længe har været udokumenterede observationer," siger seniorforsker på Naturhistorisk Museum, Thomas Secher Jensen.

Ud over de dokumenterede fund har museet fået mange udokumenterede observationer spredt over det meste af Jylland, og de afventer egentlig blot håndgribelige beviser.

"Det er dog påfaldende, at der mangler observationer i Vendsyssel nord for Thy, samt fra fx Himmerland, hvor der i de store skovområder godt kunne etableres ulve. Vi håber på en god snevinter, hvor ulvespor kan føre til nye dokumenterede fund," siger Thomas Secher Jensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.