Nu ramler det for smørprisen - dramatisk fald

På den hollandske bulkprisnotering ZuivelNL faldt alle kategorier i pris i denne uge - særligt hårdt gik det ud over smør.

Hvedebrødsdagene er slut for smørret.

Det kan meget vel være konklusionen for denne omgang, efter at smørprisen på den hollandske bulkprisnotering i denne uge raslede ned med hele 13 procent.

For en måned siden nåede smørret op i en rekordhøj pris med 6.980 euro pr. ton. I denne uge kom så det fjerde  - og mest markante  - prisfald i træk med en reduktion af prisen på hele 840 euro pr. ton. Den aktuelle pris er dermed 5.650 euro pr. ton.

Smørprisen var er ellers, indtil nedturen satte ind for en måned siden, steget udbrudt i foråret og gennem sommeren med hele 74,8 procent. Men nu ser tendensen altså for alvor til at gå den modsatte vej.

 Der var prisfald i alle kategorier i denne uges oficielle bulkprisnotering fra ZuivelNL:

* Smør faldt med 840 euro til  5.650 euro  pr. ton
* WMP faldt med 160 euro til 2.710 euro  pr. ton
* SMP (fødevare) faldt med 60 euro  til 1.500 euro  pr. ton
* SMP (foder) faldt med 30 euro til 1.410 euro  pr. ton
* Vallepulver faldt med 30 euro til 610 euro  pr. ton

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.