Ny app letter registrering af kvæg
Data indsamlet med en stavantenne kan registreres af en app.

Nu kan man hente og aflevere oplysninger om en ko direkte til kvægdatabasen via dyrets elektroniske øre-mærke og SmartKoen.

Allflex og DLBR KvægIT har nemlig lanceret en løsning, hvor data indsamlet med en stavantenne kan registreres af en app – udviklet af Allflex – og overføres til direkte til SmartKoen.

”Det øger værdien af de elektroniske øremærker, fordi landmanden får data med det samme og kan overføre dem, mens han står i stalden. Det frigør ham fra at skulle gå ind og skrive registreringerne ind på computeren. Samtidig giver det en øget sikkerhed for, at man har fået aflæst numrene rigtigt,” siger Jens Vingborg, konsulent for VFL, Kvæg, der har fået input til udviklingen af den nye løsning af fire kvægbrugere.

Udover registreringer kan løsningen anvendes til opslag om det enkelte dyrs oplysninger. Man ’bibber’ dyret med stavantennen og får i løbet af et sekund et kokort med de hyppigst anvendte oplysninger på SmartKo-en.

Mere om dette tema

Læs om Agromek samt nogen af de nyheder, de byder på, nedenfor.

På Agromek 25.-28. november kan man høre mere om aflæsningen af elektroniske øremærker på DLBR KvægIT’s stand 3356 i hal D eller hos Allflex i hal J stand 7340.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.