Ny app måler græsmængde på marken - skal nu testes i Danmark

Med brug af data fra satelliter og mere end 20 andre parametre viser en ny app landmanden, hvilke marker der skal bruges til afgræsning.

Sidste år præsenterede det engelske geodatafirma Rezatec som noget nyt Grass Sat, et satellit-baseret system til måling af græsmængden af marken.

Nu er også en app til Grass Sat klar til brug for landmændene, fortæller netavisen Farmers Weekly.

Målet med Grass Sat er, at landmanden kan undgå det tidskrævende arbejde med visuelt at vurdere hver enkelt græsmark og hyppige målinger af græsset med en plademåler. 

Seges fortalte i sommeren 2019, at de holdt øje med det engelske produkt, og Skejby-folkene står nu klar til at afprøve den engelske græsvækstmodel under danske forhold i 2020.

"Mig bekendt er der ingen erfaring med den (Grass Sat, red.) i Danmark, men vi har et projekt hvor den skal testes i 2020 for at se, hvordan den passer under danske forhold", fortæller Torben Spanggaard Frandsen, specialkonsulent i grovfoder hos Seges, og tilføjer.

 "Det er jo meget tillokkende hvis vi kan få et overblik over mængden af græs på markerne, uden at skulle ud at se på alle sammen."

App viser hvor mange dage der kan græsses

Grass Sat bruger mere end 20 forskellige parametere for at udregne, hvor meget græsset gror.

Både vejr, jordkvalitet, satellitobservationer af jorden og landmanden egne indtastninger af aktiviteter på markerne bliver brugt som input til beregninger for græsmarkerne. 

Hver time udregnes hundredevis af komplekse modeller, som giver information om jordegenskaber, græsset og hvor hurtigt græsset gror (kg tørstof pr. hektar). 

På appen Grass Sat kan man altid finde den nyeste information vist som grafik:

  • Hvor meget græs er der 
  • Hvor hurtigt vokser græsset
  • Hvor mange dage kan der græsses på hver mark
  • Gennemsnitlig græsmængde på alle marker 
  • Analyse af hver fold, så man nemt kan se hvilke marker der kræver arbejde

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.