Ny dansk ko sætter rekord: Har nu produceret over 207.000 kilo EKM

En ny ko fra Mors har snuppet danmarksrekorden for ydelse.

Den hidtidige danske ydelsesrekord på næsten 207.000 kilo EKM mælk er nu slået. Det oplyser Dansk Holstein, som netop har hædret en ny ko for at runde milepælen på 207.000 kilo EKM.

Den tidligere rekordko var ejet af Jens Hansen, Erslev på Mors, og det er på samme ø, at rekordens arvtager er fundet. Det drejer sig om en ko hos Ove Krejberg. Han overtog koen, da opdrætteren Herman Iversen, ligeledes fra Mors, solgte sin ejendom for næsten to år siden.

Koen er 20 år gammel og har således produceret de 207.000 kilo EKM på godt 18 år. Koen blev hædret i november 2022 for at have rundet 200.000 kilo EKM. Det er i sig selv en præstation, som mindre end 40 køer på verdensplan har formået at opnå.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.