Ny tilskuds-runde åbner om en uge
Landmænd, der vil bygge ny kvægstald eller bygge til den gamle, kan få 20 procent i tilskud.

4. september åbner Landbrugsstyrelsen for ansøgninger om tilskud til kvægstalde. Landmænd, der lever op til kravene, vil kunne få 20 procent i tilskud til opførelse af nye, miljøvenlige stalde eller tilbygninger af den gamle.

Kravet er, at den nye  stald reducerer udslip af ammoniak fra stalden. Det er obligatorisk at vælge én af de nummererede teknologiløsninger fra teknologilisten i bilag 2 til bekendtgørelsen. En teknologiløsning kan bestå af én miljøteknologi eller en kombination af flere miljøteknologier.

Man kan vælge mellem tre staldtyper:

Sengebåsestald, spaltegulv

Sengebåsestald, fast drænet gulv

Dybstrøelsesstald

 

85 mio. kr.

Der er i alt afsat 85 mio. kr. i tilskudsordningen.

Deraf er 21 mio. kr. til stalde til malkekvæg med tilhørende malkefaciliteter, deraf er 5 mio. kr. reserveret til økologer. 35 mio. kr. går til stalde til malkekvæg, deraf er 8 mio. kr. reserveret til økologer. Endelig er der afsat 29 mio. kr. til etablering af stalde til slagtekalve og- eller småkalve, hvoraf 7 mio. kr. er reserveret til økologer.

Projekter med højest omkostningseffektivitet har førsteprioritet, når styrelsen vælger, hvem der får tilskud. Omkostningseffektivitet (OE), beregnes som forholdet mellem den fastsatte standardmiljøeffekt og det ansøgte tilskudsgrundlag.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.