Ny vaccine tager kampen op mod Streptococcus uberis
Medicinalvirksomheden Hipra lancerer den første markedsførte vaccine mod mastitis forårsaget af Streptococcus uberis.

Danske mælkeproducenter og dyrlæger får nu en ny mulighed for at bekæmpe bakterien Streptococcus uberis.Medicinalvirksomheden HIPRA lancerer den første markedsførte vaccine mod yverbetændelse forårsaget af bakterien Streptococcus uberis.

Vaccinen med navnet UBAC® har i et stort feltstudie vist at kunne reducere antallet af kliniske yverbetændelser forårsaget af Streptococcus uberis med 50%, fortæller HIPRA i en pressemeddelelse.

Forsøget viste også, at der var et mindre mælketab i gruppen af vaccinerede køer samt en reduktion i celletallet i de inficerede kirtler.

Vaccinationsprotokollen er specielt designet til at beskytte koen gennem goldperiode og tidlig laktation, hvor størstedelen af Str. uberis infektionerne opstår.

Medicinalvirksomheden HIPRA står selv for forskning, udvikling, produktion, markedsføring og servicering. Firmaet lancerede for 10 år siden vaccinen STARTVAC® mod yverbetændelser forårsaget af bakterierne Staf. aureus og E. coli. I Danmark og Sverige er HIPRA repræsenteret af HIPRA Nordic ApS i Vejen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.