Nye værktøjer til kløvergræsset
Oplev CloverCam og CloverMap i brug på Jacob Petersens græsmarker

På årets grovfoderekskursion demonstreres CloverCam og CloverMap, som tilsammen giver landmanden et helt nyt moniterings- og beslutningsstøttegrundlag til optimering af gødskningen af kløvergræs.

CloverCam, som er udviklet af Agrointelli, er et kamera, der tager et billede hvert sekund under skårlægning og derved kortlægger kløverandelen i græsmarken med GPS. Kløverandelen lagres automatisk til en online database. Når skårlægning er afsluttet, kan fordelingen af kløver inden for og mellem marker ses i Cropmanager.

Hermed kan landmand og rådgiver omfordele kvælstoffet, idet kvælstofbehovet er lavest, hvor kløverande-len er højest. Seges har udviklet en model til omfordeling af kvælstoffet, som ud over kløverandelen tager højde for udbytteniveau og prisen på gødning og suppleringsprotein, som er de væsentligste parametre.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.