Nyt dyk: Mælkeprisen nærmer sig december-lavpunkt på global børs

Mælkeprisen på GDT faldt 10 pct. denne uge.

I starten af året skød den globale mælkepris i vejret, hvilket har bidraget til en gunstig udvikling for afregningen til landmanden. Blandt andet tørke i New Zealand har holdt hånden under prisen.

Men nu er prisen på GDT-børsen igen i fald og nærmer sig det lave niveau fra december måned.

Ved onsdagens auktion faldt prisen med 10,8 pct. Det er et større fald end for to uger siden, hvor sidste auktion fandt sted. Dengang faldt prisen 8,8 pct.

Prisen er dog stadig højere end i december, hvor GDT-prisen var på sit laveste i en seksårig periode. Ved auktionen d. 2. december var prisen på indeks 739. Ved auktionen onsdag denne uge var prisen på indeks 785.

Der er dog langt op til priserne for godt et års tid siden, hvor den var på knap det dobbelte.

Prisen faldt denne uge inden for alle varekategorier, der blev udbudt. Det højeste tab var ved kærnemælkspulver, der faldt 25 pct.

Emneord mælk, mælkepriser

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.