Nyt initiativ skal sikre mere økologisk kød

Flere tyrekalve skal ende som økologisk oksekød igennem et nyt initiativ fra Friland.

Danske forbrugere har stor appetit på økologisk hakket oksekød, men det har gennem en længere periode været svært at skaffe kød nok til at følge med efterspørgslen.

Derfor har Europas største leverandør af økologisk kød, Friland, taget et nyt initiativ, der skal sikre, at danske forbrugere kan få dansk økologisk oksekød året rundt.

Det skriver Friland i en pressemeddelse.

"Mange af de tyrekalve, der fødes økologiske, opvokser ikke som økologiske dyr, fordi det er en dårlig forretning for landmændene. Ved at udbetale en ekstra bonus tror vi dog på, at det rent økonomisk kan betale sig for de økologiske landmænd at beholde dyrene, hvilket betyder, at vi kan øge mængden af økologisk oksekød til vores kunder," forklarer direktør i Friland, Henrik Biilmann.

Det er specielt i sommermånederne, at der er behov for mere økologisk oksekød, og derfor bliver den økonomiske gulerod større for landmænd, der sender økologiske ungtyre til slagtning i april, maj, juni, juli og august.

Dermed håber Henrik Biilmann, at Friland bliver i stand til at kunne levere den mængde kød, som forbrugerne efterspørger.

"Ved at gøre det attraktivt for landmændene at opdrætte flere økologiske ungtyre, øger vi mængden af økologisk kød, og der er et stort behov. Det er selvfølgelig vores mål at kunne levere nok dansk økologisk oksekød til at følge med efterspørgslen i Danmark, og jeg er sikker på, at det nye initiativ betyder, at vi tager et godt skridt mod at nå det mål," siger Henrik Biilmann.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.