Nyt middel på vej mod metanbøvser
Hollandsk firma har udviklet særligt foder-additiv, der kan reducere køers metanudledning med 30 procent.

Hverken tang eller oregano har vist sig at være effektive ’metan-stoppere’, når de tilsættes køers foder. Nu kommer den hollandske ingrediensspecialist DSM med foderadditivet Bovaer, der ser udviklet i et internationalt samarbejde ud fra viden om køers komplekse vomfunktion og har vist lovende takter i de første undersøgelser.

»Blot en kvart teskefuld Bovaer pr. ko pr. dag er nok til at undertrykke det enzym, der udløser metanproduktionen i koens mave og til at opnå en konstant reduktion af enterisk metan på ca. 30 procent. Det vil have en meget stor positiv gevinst for både landbrug og klima i fremtiden«, oplyser DSM.

Bovaer skal nu testes under danske forhold i samarbejde med Aarhus Universitet, og midlet er desuden under EU-godkendelse.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.