Et nyt, videnskabeligt studie viser, at økologisk kød og mælk indeholder 50 procent ekstra omega-3-fedtsyrer, der er vigtige for menneskers sundhed.
Det skriver det britiske medie The Guardian.
Den videnskabelige artikel, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal of Nutrition, ledt af University of Newcastle, men har forskere i gruppen fra en række lande, heriblandt Danmark. Forskningen sammenligner videnskabelige forsøg fra en række lande.
Ifølge forskerne vil man samlet set få 1,5 procent ekstra omega-3-fedtsyrer i hele ens diæt, hvis man i stedet for konventionel mælk drikker økomælk.
Økologisk mælk indeholder op mod 40 procent mere linolsyre og har en anelse højere koncentrationer af jern, E-vitamin og nogle carotenoider.
Til gengæld indeholde konventionel mælk ekstra selenium og 74 procent ekstra jod. Stofferne er vigtige for den sundhedsmæssige udvikling.
Jod - der i Danmark tilsættes salt - er især vigtige for gravide. Ifølge en af forskerne er mælk den vigtigste jodkilde i diæten - og derfor er det lavere jodindhold et reelt problem, hvis man har jodmangel.
Økologisk kød indeholder lidt desuden lidt færre mættede fedtsyrer, der er skadelige i forhold til hjertekarsygdomme.
Tidligere i år har danske forskere været ude med synspunktet om, at det er umuligt at bevise, at økologi er sundere end konventionelle fødevarer.
Relaterede artikler
Kommentarer