Opfindsom landmand: Sådan kan han sikkert malke køers mælk fra

Vestjysk landmand har sat et ekstra malkeanlæg op til framalkningsmælk.

Det kan være særdeles slidsomt at slæbe fyldte mælkespande op af en malkegrav. Og netop det kan være nødvendigt, når en ko skal malkes fra pga. medicinsk behandling eller fordi, koen er nykælver.

De tunge løft slipper Kristian Therkildsen og de ansatte dog for på bedriften Øster Åsted ved vestjyske Kvong.

Den opfindsomme Therkildsen har nemlig installeret et brugt rørmalkningsanlæg i malkegraven, så det er muligt at malke med to mælkeledninger: En til tanken til mejeriet og en til mælkevognen til kalvene.

Der er udtag til rørmalkning ud for alle pladser i malkegraven, så det er underordnet hvor koen, som skal malkes fra, har placeret sig.

Kristian Therkildsen bedømmer det selv som sin bedste investering nogensinde.

"Det lille anlæg har skånet os for mange tunge og trælse løft. Og det kostede ikke ret meget i indkøb og opsætning. Det vil jeg klart anbefale andre at gøre", siger han.

For at sikre en høj mælkekvalitet stilles en spand frem med desinfektionsmiddel, så malkesættene til framalkningsanlægget kan desinficeres mellem hver ko.

"Det er en vigtig måde at undgå spredning af bakterier på", siger Kristian Therkildsen.

Læs mere om Kristian Therkildsens bedrift i Magasinet Kvæg, der udkommer i næste uge.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.