Oplev majsens topsorter på Grovfoderekskursionen
24 forskellige sorter fra fem frøfirmer kan sammenlignes direkte på Grovfoder-ekskursionen 10. september.

29. april var en noget hektisk dag i majssåningen på Gaardsted Højgaard ved Løgstør. Midt i bedriftens øvrige majssåning blev der nemlig anlagt 24 demonstrationsparceller med fem forskellige frøfirmaers bedste bud på sorter til silo- og biogasmajs under danske dyrkningsforhold.

Resultatet kan ses 10. september, hvor Gaardsted Højgaard er den ene af Grovfoderekskursionens to værter.

De fem frøfirmaer er dem, som har været med i sortsafprøvningen af majs i længst tid, og antallet af sorter til demonstrationen er bestemt ud fra, hvor mange sorter de hver især har haft til afprøvning. Sorterne er inddelt i fire tidlighedsklasser med en teoretisk modningsdato fra 23. september til 17. oktober, og bruges sortsvalg.dk’s økonomibereger, spænder sorterne fra et plus på 197 kroner pr. årsko til et minus på 399 kroner pr. årsko.

Nye bud på topsorter

»Frøfirmaerne har selv valgt sorterne til lokaliteten og stiller dermed i stærkeste opstilling. Vi kommer til at se både klassiske sorter og nye bud på topsorter«, fortæller landskonsulent Martin Mikkelsen, Seges.

Da LandbrugsAvisen gæster demonstrationsparcellerne ca. otte uger efter etableringen, er der markante forskelle at se mellem sorterne, når det gælder farve, størrelse og evnen til at lukke rækkerne tidligt eller sent.

Det har betydning for bl.a. den enkelte sorts robusthed samt for timingen af etableringer af efterafgrøder i majsen, da sidste uge i juni er absolut sidste udkald for optimal etablering af efterafgrøder.

Faktaboks

Grovfoderekskursion

  • Afholdes 10. september 2020.
  • Tilmelding åbner 10. august på www.grovfoderekskursion.dk
  • Vi besøger Hestbækgaarden i Farsø og Gaardsted Højgaard i Løgstør.
  • Bliv klogere på udbyttemåling, krybestrøm, etablering af udlæg og meget, meget mere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.