Når køer får ekstra selen, stiger indholdet af selen i mælk og ost. Det viser det spansk studie, skriver Dairy Global.
Studiet havde to grupper af køer, den ene gruppe fik uorganisk selen (0,24 mg/kg tørstof i TMR), og den anden gruppe fik en blanding af uorganisk (0,144 mg/kg tørstof i TMR) og organisk (0,096 mg/kg tørstof i TMR) selen.
Mælkeydelsen var ens i begge gruppe og sammensætningen af mælkens basiskomponenter ikke ændrede sig. Studiet fandt dog, at der var 29,7 procent mere selen i den mælk, som kom fra køer der både havde fået uorganisk og organisk selen.
Det samme kunne ses i ost, hvor der var 38,2 procent mere selen i ost lavet fra køer som også fik organisk selen. Der var dog ingen forskel i selen koncentrationen når man så på yoghurt.
Selen findes i to former. Primært som uorganiske salte, men det findes også på en organisk form, f.eks. selenomethionin.
Det er normalt at bruge den uorganiske selen i foderet til køer, men den organiske selen er mere sikker og mere aktiv.
Relaterede artikler
Kommentarer