Overblik: Her betaler mejerierne mest for mælken
De bedst betalende mejerier i EU findes på solskinsøerne.

Står du overfor en rejse sydpå til populære feriedestinationer som Malta og Cypern, gør du klogt i at reservere lidt ekstra valuta, hvis du vil have mælk på morgenmaden eller i glasset.

Den seneste opgørelse over mælkepriser i EU indsamlet af Europa Kommisionen viser nemlig, at mejerierne på Cypern og Malte betaler den højeste mælkepris på tværs af EU.

Cypriotiske landmænd fik således i maj måned afregnet et kg basismælk til fire kroner, imens producenterne på Malta fik 3,43 kroner pr. kg. Til sammenligning blev den gennemsnitlige pris i EU 2,42 kroner pr. kg og de danske mælkeproducenter fik 2,38 kroner pr. kg.

Ser man isoleret set på maj måneds pris, står danske mælkeproducenter for det største fald med 11 procent sammenlignet med mælkeprisen i maj 2017. De tjekkiske mælkeproducenter fik den største stigning med syv procent.

Cypern: 4,00

Malta: 3,43

Grækenland: 2,96

Østrig: 2,64

Italien: 2,63

Holland: 2,53

EU-gennemsnit: 2,42

Danmark: 2,38

Priserne er indsamlet af Europa Kommisionen. Til kursomregning er benyttet 7,45

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.