Palle inseminerer Jersey med Holstein

Kom med ud til landmand og bliv klogere på kontraktproduktion af krydsningskvier og malkekvægskrydsning

Der er andre måder at drive en jerseykvægbesætning end at inseminere med kødkvægsæd eller jerseysæd. Det er Palle Bjerggaard Hansen et godt eksempel på

I dag inseminerer han cirka halvdelen af jerseykøerne med Holstein med henblik på at sælge til mælkeproducenter, der ikke selv vil producere kvier.

- Jeg har en udskiftningsprocent på 25, så jeg har et overskud af kalve, som jeg vil gerne skabe værdi på, siger han.

Tidligere har han produceret renracede jerseykvier. Nu er det så krydsninger, Palle Bjerggaard Hansen producerer på kontrakt, og det giver ekstra sikkerhed for afsætning.

For dem, der køber kvierne kan Jersey × Holstein-krydsninger være relevant, hvor staldene er blevet lidt for små til renracede Holstein. 

Initiativet bag hans produktionsform kommer fra projektet DairyCross, som er støttet af VikingDanmark, VikingGenetics, Aarhus Universitet, Simherd A/S, SEGES Innovation og GUDP. 

Parterne inviterer nu kvægbrugere på besøg hos Palle Bjerggaard Hansen, hvor de vil fortælle om de økonomiske perspektiver ved enten at producere førstegangskrydsninger til kontraktproduktion eller ved at aftage krydsningskvierne og dermed have en mælkeleverende besætning uden opdræt. Samtidig kan man blive klogere på, hvilke forhold, der gør det økonomisk fordelagtigt at krydse de avlsmæssigt dårligste malkekøer. 

Som bonusinfo kan man høre den nyeste viden om fodereffektivitet hos malkekvægskrydsninger ift. renracede malkekøer 

For tilmelding se faktaboks

Klik her og se hele programmet
 

Faktaboks

Besætningsbesøg

  • Onsdag den 16. november 2022 kl. 11 – 15 hos Palle Bjerggaard Hansen, Krogyden 2, 5540 Ullerslev. 

Tilmelding til Anna Thiis: anth@seges.dk senest 13. november 2022

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.