Pilotforsøg: Fermenterede proteinkilder viser god effekt på celletal

Pilotforsøg med fermenterede proteiner til malkekvæg viser god effekt på både køernes mælkeproduktion og celletal.

Fermenterede proteinkilder er ikke bare godt for grise, men også gode kilder til kvægfoder. Det kan man høre mere om på NutriFair, hvor European Protein vil præsentere de seneste resultater fra forsøg med deres fermenterede proteinkilder til kvæg, og også firmaerne Biochem og Biofiber-Damino vil præsentere nyt om fodertilskud til kalve.

 

Foreløbige resultater

European Protein vil på NutriFair løfte sløret for flere af resultaterne med fodring af fermenteret tang til køer og grise. Tilskudsfoderet til kvæg fra European Protein er meget lig det til grise og består af fermenteret non-GMO rapsmel og tang, som er fermenteret med mælkesyrebakterier.

Resultater fra pilotforsøgene viser, at det somatiske celletal er reduceret med 42 procent for flergangskælvere og 32 procent for førstegangskælvere, som er fodret med fermenteret raps og tang.

Mælkeproducenten kunne opnå en bedre afregning for mælken, fordi celletallet gennemsnitligt blev reduceret, forklarer Pia Sørensen.

- Fodertilskuddet forbedrer evnen til at optage næringsstoffer og gør tarmfloraen mangfoldig. Det er de effekter, som har haft så stor betydning for succesen i griseproduktionen, og det er forventeligt det samme, som nu viser gode resultater hos flermavede dyr også, siger hun.

Foderoptag, sundhed og ydelse er også i fokus hos Biochem, der på årets NutriFair, sammen med Chr. Hansen, medbringer foderløsninger til kalve og kvæg.

- Vi kan tilbyde både pre- og probiotiske produkter, for eksempel TechnoYeast og BioPlus YC fra Chr. Hansen. Det kan man blandt andet bruge i startfoder til kalve og i mælkeerstatning. Der er samme grundtanke bag vores produkter til unge dyr, når det kommer til pre- og probiotika, uanset dyregruppe. Det handler om tidlig foderoptagelse, sunde dyr og at få mere ud af mindre, uanset om vi taler om prebiotika, probiotika, mineraler eller andre af vores produkter, forklarer Biochems Technical Sales Manager i Skandinavien Brian Larsen.

Desuden kan kvægbrugere se frem til at blive præsenteret for et nyt produkt på det danske marked. Biofiber-Damino lancerer deres råmælkspulver ColoDan Feed, som de besøgende selv kan smage på:

- Vi er klar med gode råd omkring anvendelse af produktet og udleverer samtidig gratis vareprøver. Da vi producerer det samme produkt som kosttilskud til mennesker, håber vi, at vi vil kunne tiltrække de besøgendes opmærksomhed, når vi afholder vores event, hvor man vil kunne smage på koens råmælk, fortæller Sussi Thomasen, produktmanager ved Biofiber-Damino.

Faktaboks

Nutrition Development Director Pia Sørensen og Project Manager Rikke Matthiesen fra European Protein holder oplæg på Store Scene på NutriFair onsdag 18. maj 2022 kl. 13.30-14.00.

Emneord PLUS, Nutrifair 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.