Placering af NPK-gødning øger udbyttet med 5 hkg pr. hektar
Nye forsøg med NPK-gødning giver merudbytte på fem hkg pr. hektar.

"Høst 500 kroner mere pr. hektar."

Sådan lyder overskriften for de forsøg med placering af NPK-gødning som Yara har lavet.

"Vi har længe vidst, at der kan opnås gode merudbytter ved at placere gødning ved såning af vårbyg. Men vi har ikke haft et præcist overblik over, hvor meget placering af fosfor og kalium betyder for udbyttet. Det bidrager de nye forsøg til," sagde Jesper Ulnitz fra Yara.

Ganske som ventet gav vårbyggen et stigende merudbytte ved stigende tilførsel af fosfor i gødningen på jorder med relativt lave fosfortal. Forsøgene viste samtidig, at der ved placering af NPK gødning blev opnået et merudbytte på fem hkg pr. hektar, mens placering af en NP-gødning gav et merudbytte på cirka to hkg pr. hektar og placering af en NK-gødning gav et merudbytte på cirka 0,5 hkg pr. hektar.

Jesper Ulnitz opsummerede således, at tilførsel af fosfor og kalium gødninger sammenlagt gav et merudbytte på cirka 2,5 hkg pr. hektar, mens placering af en NPK-gødning gav et merudbytte på fem hkg pr. hektar.

Han understregede, at forsøgene er lavet i vårbyg, hvor der generelt er gode erfaringer for merudbytter ved placering af gødning i forbindelse med såning – og at man ikke kan forvente samme gevinst ved placering af gødning i forbindelse med såning af vinterhvede.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.