Plader på malkekarussellens indgang skar 20 minutter af malketiden

Køerne kommer lettere til malkning på Skårhøjgaard, når de ikke kan se ned til malkerne.

En times mindre malkning hver dag.

Det er resultatet af at sætte plader på indgangen til malkekarusselen hos Lars Lomholdt, Skårhøjgård i Himmerland.

Køerne malkes i en udvendig karussel, og indtil indgangens sider blev lukket til, var der mange stop i løbet af hver af de tre daglige malkninger.

»En ting var, at køerne formentlig blev lidt skræmte, når de opdagede, at der var en meter ned ved siden af indgangen,« fortalte driftsleder Hans Liuwes på Kvægkongressen.

En anden mulig forklaring er, at køerne kunne blive skræmte, hvis de så en malker ved karussellen, som netop havde håndteret dem.

»Hvis jeg dagen forinden havde køerne gennem klovbeskæringsboksen var jeg måske ikke lige den person, de allerhelst ville se igen,« sagde han.

Nu kommer de frit

Løsningen blev et par billige byggeplader fra det nærmeste byggemarked. Monteret på indgangens sider lukker de godt af, så køerne kun kan se ind i karusselen men ikke til siderne.

Efter monteringen kommer køerne nu til malkning i et kontinuerligt flow, og det er Hans Liuwes overbevisning, at det forbedrede flow også har haft en positiv indvirkning på forberedelsen af køerne til malkning.

»Det betyder jo virkelig meget, om man starter med at forberede en afslappet ko eller en småstresset ko,« sagde han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.