Produktion af øko-mælk faldt syv procent

Produktionen af øko-mælk er på vej ned, mens efterspørgslen er på vej op.

Den økologiske mælkeproduktion har store udfordringer. Det erkender Ole Sørensen, formand for mælkeudvalget i Økologisk Landsforening, der talte på foreningens generalforsamling fredag morgen.

Han peger på, at mens der i mange år har være overskud af økologisk mælk, var der i 2014 en eksportfremgang på 56 procent. Derfor er det problematisk, at økologiske mælkeproducenter siger stop eller dropper økologien.

»I 4. kvartal af 2014 blev der indvejet syv procent mindre økologisk mælk,« sagde han.

Han kunne konstatere, at flere økologer stopper, derimellem meget store mælkeproducenter. Mange har en stram økonomi og pustes i nakken af finanssektoren.

»Vi oplever konkurser og alt i alt står vi til at miste økologisk mælk, det er en stor udfordring,« sagde han.

Ole Sørensen mener dog ikke, at de økologiske mælkeproducenter forbløder.

»Dem, der er tilbage giver den gas, når mælkekvoten bliver sluppet fri 1. april, og der er også nye omlæggere klar, hvis vores aktionsplan udfoldes.«

Emneord økologi, mælk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.