Pulverbjerge presser mælkeprisen - kan nu ende som foder
EU leder efter en løsning på pulverproblemet.

Lige nu er næsten 400.000 ton mælkepulver (SMP) lagt på lager - med støtte fra EU. Og datoen for sidste anvendelse rykker nærmere.

På et møde for EU's landbrugsministre mandag sagde EU’s landbrugskommissær, ireren Phil Hogan, at der skal findes en løsning.

"...vi bliver nødt til at sælge produktet eller fjerne det på en måde... Måske foder", refererer den irske avis Independent.

Samtidig lægger han op til, at EU næste år stopper opkøbene. I et noget tvetydigt citat giver han udtryk for, at EU fortsætter med interventionen - men at det ikke må være mere attraktivt end markedet.

Ifølge Dairy Industry Newsletter foreslår EU-kommissæren at sætte loftet for opkøbene til nul næste år - altså stoppe opkøb. Lige nu er loftet på 109.000 ton.

Næsten et år efter at der blev åbnet for salg gennem budrunder, er der kun blevet solgt 140 ton SMP fra interventionslagrene.

Pulverbjergene er vokset på grund af ringe global efterspørgsel - samtidig er skummetmælkspulver et biprodukt af smørproduktionen. På grund af de høje smørpriser er produktionen derfor skruet i vejret.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.