Rådgiver advarer: Ved du hvem, der kan se dine data?

Det kan være en god ide at oprette separate adgang til managementprogrammer for medarbejdere, anbefaler kvægrådgiver.

Hvor mange medarbejdere har adgang til dine data om produktionen? Begrænser det sig til dem, du har ansat lige nu, eller kan tidligere ansatte også kigge med?

Spørgsmålene er relevante at stille sig, mener Bruno Due, kvægrådgiver hos Syddansk Kvæg.

Der findes en lang række data om kvægbrug, og i hverdagen vælger de fleste måske den simple løsning, nemlig at dele sit eget login med medarbejderne.

»Der er meget fokus sikkerhed omkring data i det øvrige samfund, og jeg tænker, at vi i landbruget godt kunne gøre os nogle lignende overvejelser. I princippet bør det kun være de tilknyttede rådgivere og aktive medhjælpere på bedriften, som har adgang til data, men har man først delt sit eget login, er det svært at inddrage igen«, påpeger Bruno Due.

Derfor anbefaler han de fleste landmænd at oprette separat adgang til eksempelvis DMS for ansatte. Adgange som kan lukkes ned, når de ansatte fratræder.

Med separate adgange er det også muligt at begrænse adgangen til data, så medarbejderne eksempelvis kun kan registrere og se faglige nøgletal men ikke nødvendigvis økonomiske nøgletal og beregninger.

»Det er op til den enkelte, hvor meget man vil dele. Måske vil man dele mere med fodermesteren og driftslederen end med eleven eller den faste medarbejder, som kun står for malkning«, siger Bruno Due.

Og i en verden med mange adgange og passwords, har kvægrådgiveren et andet godt råd:

»Vær meget skarp på kvaliteten af passwords og undlad passwords, som relaterer sig til passwords, som bruges til private formål«, siger Bruno Due.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.