Rådgiver: Folk kaster sig ud i ko-kalv-samvær

Der findes ingen rettesnore for ko-kalv-samvær, for det afhænger i høj grad af bedriftens forudsætninger.

Når flere og flere mælkeproducenter forsøger sig med at lade køerne passe kalvene, sker det ikke efter en landsdækkende opskrift. For den findes ikke.

Sådan lød det fra Iben Alber Christiansen, kvægkonsulent hos Innovationscenter for Økologisk Landbrug, til et arrangement om ko-kalv-samvær.

- Min erfaring er, at landmænd bare kaster sig ud i det. De ser på, hvilke rammer de har og prøver sig så frem, sagde hun.

De indsamlede erfaringer viser, at der ofte skal bruges en del plads til ko-kalv-samvær. Hvis en ko går med egen kalv kræver det fra 12-16 kvadratmeter, imens en ammetante med to til tre kalve kræver 20-25 kvadratmeter.

Endelig er der udfordringen med mælkenedlægning.

- Det tager tid at vænne køerne til, at de skal dele mælken mellem kalv og malkemaskine. De prioriterer kalven, og man skal være tålmodig for også at opnå mælk i malkestalden. En løsning kan være brug af ammetanter, sagde Iben Alber Christiansen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.