Rådgiver hjælper med tavlemøde: Nu rykker produktionen og alle bidrager

En kvægrådgiver hjælper med at facilitere tavlemøder, som ellers ikke altid blev afholdt.

Af Line Christensen, juniorkonsulent, KvægrådgivningDanmark

En af de bedrifter, jeg kommer på, har tidligere prøvet at afholde tavlemøder selv og forsøgt at gøre det til en fast del af deres morgenmøder. Tanke og handling er dog ikke altid to ting der går hånd i hånd – specielt ikke når sæsonarbejde og den travle hverdag tager over. Undskyldninger for aflysninger og manglende forberedelse ender med at overskygge formålet med tavlemøderne.

I starten blev der aftalt et fast rådgivningsbesøg én gang i ugen – fokus var ”tavlemøder”. Konceptet er sidenhen blevet kørt mere selvstændigt i stilling og hedder nu ”én gang om måneden, medmindre der er problematikker, der skal løses”.

Dato og tidspunkt bliver aftalt fra gang til gang og aflysninger er sket 2-3 gange siden opstart.

Min fornemste opgave som rådgiver er at sikre afholdelse af tavlemøderne samt opdatere vores valgte tal på tavlen.

For at skabe samarbejde og interesse i tavlemøderne er fokusområderne på tavlen fundet i fællesskab blandt medarbejderne i stalden. Alle skal forberede to minutter omkring deres ”område” inden resultatet bliver skrevet på tavlen.

Tavlen hænger ved siden af Bovisoft skærmen midt i stalden. Dette er med til at sikre, at man bliver mindet om det fælles mål og arbejde som de alle lægger for at nå resultaterne. 

Tavlemødernes afslappede stemning og italesættelse af problemer og succeser skaber et rum, hvor alle kan føle sig godt tilpas og sikre, at ingen føler sig alene om mål og til tider – nederlag. Tavlen giver en forståelse for at mål nås i samarbejde og ved at gøre brug af hinandens styrker på tværs af områder.

Som rådgiver er det spændende og motiverende at følge medarbejdernes udvikling igennem møderne. Når man har det privilegie at følge et team over en lang periode, bliver møderne med tiden ”nemmere”. Man ved hvordan de forskellige agerer, når de er pressede, når de har problemer internt, når de mangler motivation mm. Dette betyder, at vi kan nå spadestikket dybere på vores 30 minutters tavlemøde og gøre det endnu mere effektivt for både landmanden selv og for medarbejderne.

Vi har nu været i gang siden sommeren 2019 og medarbejderne kommer glædeligt til møderne – også selvom de bliver holdt op på resultaterne. Dette er, fordi at vi ikke peger fingre ad hinanden, men derimod bruger møderne til at hjælpe hinanden med at nå målet til næste gang.
Og så er der ingen tvivl om, at de især kommer til møderne, fordi de elsker at se deres kæmpe arbejde blive rost af både rådgiver og team, når resultatet er lig målet eller bedre end målsætningen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.