Rådgiver: Prioriter dit grovfoder til årstidens variationer

Af Camilla Bisgaard Nomanni, kvægbrugskonsulent, Syddansk Kvæg

Koens nærringstofbehov ændres i løbet af kalenderåret, alt efter laktationsstadie og ydelse og særligt hendes energibehov når temperaturen og luftfugtigheden ændres.

Derfor er det væsentligt at du nu får lavet en fodringsstrategi for hvordan du prioriterer resten af dit grovfoderlager fra 2021, samt hvordan din grovfoderproduktion 2022 skal fordeles fremadrettet.

Især om sommeren skal vi prioritere en del af det grovfoder som har en høj energikoncentration. Da en mulighed for at forebygge varmestress ved køerne er at hæve energikoncentrationen i foderet med mere energikoncentreret grovfoder, og samtidig bibeholde de fordele der er ved en fornuftig høj grovfoderpct.

Væsentligt er også, at ny høst lagres så den planlagte strategi kan forfølges, dvs. vi får tilpassede snitflader, så der er mulighed for at udnytte den samspilseffekt der er ved at kombinerer forskellige slæt og grovfodertyper.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.