Rådgiver slår alarm: Selv nye kvægstalde kan være ulovlige
Ikke alle kvægbyggerier lever op til lovgivningen. Det kan få store konsekvenser.

Af Vibeke Fladkjær Nielsen, specialkonsulent hos Seges

Heldigvis er der gang i kvægstalds-byggeriet rundt omkring i Danmark. Desværre møder jeg og Bygningskonsulenterne i DLBR gang på gang tegninger og færdigt byggede nye stalde, som ikke lever op til lov om hold af malkekvæg og afkom.

Du skal som landmand og som bygherre være klar over, at det er dit ansvar.

Du må ikke forvente, at din entreprenør, inventarfirmer m.m. kender alle regler og mål for din nye stald hverken på lov om hold af malkekvæg eller miljø. Det er dit ansvar, og i sidste ende er det dig der står med en stald, som ikke lever op til målene, og dermed reducerer det levetiden for stalden betydeligt.

Lad mig slå fast en gang for alle: Det kan få store konsekvenser på en meget stort og dyrt byggeri, at stalden ikke lever op til mål eller miljøregler. Derfor må min opfordring på det kraftigste være at få en bygningskosulent til at kigge din tegning til din nye stald igennem.

Læs flere aktuelle tips om kvægbedriften i det nye nummer af fagmagasinet KVÆG, der udkommer tirsdag 11. februar.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.