Rådgiver: Træn medarbejderne i at omgås køerne

For at undgå arbejdsulykker skal man lære medarbejdere, hvordan man omgås og aflæser køernes adfærd.

Af Vibeke Fladkjær Nielsen, Seges

Kvæg er nogle store dyr at omgås, ofte er de meget rolige og omgængelige, men der sker stadigvæk mange ulykker i omgangen med køerne. Kombinationen af store dyr og medarbejder, der aldrig har lært at omgås køer, er en dårlig kombination for arbejdssikkerheden, så for at undgå arbejdsulykker skal vi have lært medarbejderne, hvordan man omgås og aflæser køernes adfærd.

Træningen af medarbejder foregår ud fra, at man lærer dem følgende:

Hvad skal der ske: F.eks, at vi skal flytte køerne eller hente dem til malkning.

Hvordan gør vi: Vi bevæger os frem og tilbage og bruger koens blinde vinkel til at sætte hende i bevægelse.

Hvorfor gør vi det således: Vi bruger koens blinde vinkel til fremdrift for, at hun føler sig tryk og ikke truet af vores tilstedeværelse.

Dette var blot et eksempel, hele træningsguiden finder du på landbrugsinfo, hvor træningsguiden er understøttet af billeder, som viser, hvordan man skal bevæge sig omkring køer og meget mere.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.