Rådgivere i facebook-kamp for gamle køer
Kvægrådgivere batler på facebook om de ældste køer med størst produktion.

Det er underholdning med en alvorlig undertone, når tre danske rådgivningscentre har indledt en facebook-kamp om at have den kvægbesætning, hvor køerne opnår en livsydelse på mere end 50 tons.

Ideen er fostret hos Jytte Kurtzmann Olesen, Jysk Kvæg, som kækt smed et bud i puljen med en mælkeproducent, hvor køerne yder 39.866 kg EKM før de sættes ud.

Nord for Limfjorden servede Chefrådgiver Anne-Mette Søndergaard, LandboNord, tilbage med en landmand, hvor køernes livsydelse er respektable 44.762 kg EKM.

Jytte Kurtzmann ønskede efterfølgende ikke at afsløre, om hun havde bedre kort på hånden, men det har de i Salling ved kvægrådgivningen hos Landbo Limfjord.

»Ja den slår vi her i Salling. Vore kvægkunder har nu rundet 10.489 kg EKM i gennemsnitlig ydelse for alle besætninger. Kan I slå den?« lød det overlegent fra Chefrådgiver Jørgen Kristensen.

Salling-rådgiveren har også det indtil videre bedste kort i matchen, idet en af rådgivningscentrets kunder formår at få køerne til at yde 50.499 kg EKM før udsættelse.

Følg batlen her og giv selv dit besyv med. Kan du slå de tre rådgivere?

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.