Rådgivningsselskab satser markant på mere økologi

Agri Nord opretter selvstændig økologi-enhed.

Agri Nord har valgt at skrue op for rådgivningen i økologi, og får nu sin egen økologienhed med ny chef, der skal håndtere det voksende område. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Fremover bliver kvæg-, svine-og planteavlsrådgivere samlet i en selvstændig økologiafdeling og samtidig er ansat en ny økologichef i skikkelse af Thomas Vang Jørgensen, der også bliver medlem af chefteamet. Afdelingen får til huse i Hobro.

Årsagen til det nye sats er dels, at markedet for økologi er i vækst og at foreningen har fået flere økologi-kunder.

"Vi får markant flere økologikunder, end vi har haft tidligere," siger Kim Koch, direktør i Agri Nord, til Nordjyske Stiftstidende, og han fortsætter:

"I takt med, at der bliver flere økologer, bliver der også større behov for mere rådgivning til dem. En ny økolog er ikke selvbåren det første lange stykke tid. Der er rigtig mange regler og forordninger, man skal overholde for at dyrke økologisk."

Kim Koch forventer, at i løbet af et til to år, vil hver fjerde landmand være økologer. I dag er det hos Agri Nord 10 procent af planteavlerne og 15 procent af kvægbedrifterne, der er økologiske.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.