Råprotein nu et kritisk målepunkt i DMS
Kvægbrugere bør højst bruge 170 gram protein pr. kg tørstof i foderet i gennemsnit, og det er nu et kritisk målepunkt i DMS.

Det bliver nemmere at holde øje med, om man bruger for meget råprotein i kvægfoderet. Seges har tilføjet et nyt nøgletal under KMP - kritiske målepunkter - hvor det vil lyse rødt, hvis man bruger mere råprotein end nødvendigt.

Nøgletallet hedder Nøgletallet "Råprotein i foder, malkende (Gram/kg TS)" og viser det gennemsnitlige indhold af råprotein i det tildelte foder til malkende køer ved seneste foderkontrol. Den anbefalede maks. grænse er 170 Gram pr. kg tørstof.

Hver anden kvægbruger bruger mere end 170 gram råprotein pr. kg tørstof i dag. Det gavner ikke økonomien men er skidt for ammoniakudledningen, som L&F tager medansvar for at reducere ved at lave denne anbefaling

Se kort video.

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.