Raceformand: Holstein er alt for god til at blande med andre racer

Det giver økonomisk set ikke mening at krydse Dansk Holstein med andre racer, påpeger raceformand.

Vil man krydse sin kvægbesætning ud fra et ønske om bedre produktionsøkonomi kræver det, at racerne til krydsning er økonomisk ligeværdige.

Men Dansk Holstein er langt bedre end de øvrige racer, så det giver økonomisk set ikke mening at krydse.

Sådan lød det fra Dansk Holsteins formand Kristian Nielsen, da han tirsdag aften aflagde beretning ved avlsforeningens virtuelle årsmøde.

Det er ikke første gang, at Kristian Nielsen afviser ideen om at krydse racer. I sin beretning pegede han på, at emnet krydsning måske optager rådgivere og forskere en del mere end det optager menige mælkeproducenter.

Økonomisk overlegen

Forud for årsmødet har Dansk Holstein blandt andet regnet på den økonomiske forskel på mælkeydelse. Her viser raceforeningens opgørelse, at en Dansk Holstein-ko bidrager med 1.645 kroner til 3.129 kroner mere i mælkeindtægt i forhold til RDM, jersey og krydsninger. Forskellen er mindst over til krydsninger og størst i forhold til jersey.

"Det vigtigste er, om der på lidt længere sigt kan findes racer, der er så ligeværdige med holstein, så der bliver en krydsningsfrodighed til at betale for de ulemper, der også følger med", sammenfattede Kristian Nielsen.

Han pegede endvidere på, at det er op til den enkelte at afgøre, om krydsning er en interessant mulighed eller ej. Kristian Nielsen nævnte, at man skal overveje, om man vil sælge avlsdyr, bruge maksimal mængde kødkvæg eller ønsker at fremme specielle egenskaber.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.