Rapport: Fremtidig EU-vækst i mælkeproduktionen bliver under 1 pct. om året
EU's mælkeproduktion vil stige med knap 1,4 mia. kg om året, estimerer ny rapport.

EU's mælkeproduktion vil stige med knap 1 pct. om året (eller 1,4 mia. kg) i de kommende 12 år. Det fremgår af EU-Kommissionens seneste ’Outlook’-rapport.

Det skriver Dairy Industry Newsletter, ifølge Udenlandske Mejerinoter, der udgives af L&F.

Rapporten forudser at den globale handel med WMP, SMP, ost og smør vil stige i de kommende år – dog ikke i samme takt som tidligere: Omkring 1 mio. ton mælkeækvivalent pr. år frem til 2030, hvilket er et pænt stykke under væksten i de fleste kategorier i de seneste 10 år.

EU forventes at stå for 30 pct. af væksten i den globale handel, og EU-landenes mejerieksport forventes at vokse med ca. 500.000 ton mælkeækvivalent om året - hovedsageligt i form af ost og SMP.

Stigningen i EU’s indenlandske forbrug af mejeriprodukter forventes at blive relativt beskeden, og vil kunne dækkes af en vækst på omkring 900 mio. kg mælk om året. Forbrugsvæksten vil især finde sted inden for kategorier som ost, mejeridesserter, fedtholdigt mælkepulver, modermælkserstatninger, protein og vallekoncentrater.

"Flere mælkeprodukter vil blive brugt som ingredienser for at imødekomme en stigende efterspørgsel på forarbejdede fødevarer. Forbruget af drikkemælk forventes at fortsætte med at falde," lyder det i rapporten.

 
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.