Rapport sendte afgrødepriser i vejret

Maj måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium USDA sendte tirsdag afgrødepriserne opad, beretter Jyske Markets og Agrocura.

Sojabønner og -skrå steg mest - med godt fem procent. Det især store nedbørgsmængder midt i sojahøsten i Argentina, der skruede forventninger til salgsprisen op. USDA forventer, at de globale sojalagre mindskes med otte procent fra sidste i denne sæson til sidste i næste sæson, 2016/17.

Ved majs steg prisen også en anelse. I Brasilien etableres safrinha-majsen som andenafgrøde efter sojaen, og den er også ramt ifølge USDA i denne sæson, hvor forsyningsbalancen på majsmarkedet dog er uændret ifølge USDA. Næste sæson ventes stigningen i majsproduktion at følges ad med stigningen i forbruget.

For denne sæson opjusteres de globale hvedelagre med til 3,7 mio. tons, svarende til 1,5 procent. Det skyldes en lille opjustering af produktionen og lille nedjustering af forbruget. For kommende sæson forventer USDA, at hvedeproduktionen falder med en procent til 727 mio. tons.

"Rapporten er overvejende prispositiv for især soja og majs, mens hveden udelukkende vurderes at stige i sympati," skriver Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.