Rekordkurser på realkredit igen

Af Jens Scherning, cheføkonom, Agrocura.

Den tilspidsede handelskrigs mellem USA og Kina gør det finansielle marked nervøst. Aktiemarkedet lider med større volalitet og faldende kurser.

Det er helt naturligt, at investorer søger mod mere sikre papirer i et lidt turbulent marked dvs. obligationerne er lige nu mere sexede.

Det profiterer især de danske realkreditobligationer på og nu nærmer sig f.eks. en 2 procent 2050 med afdrag rekordkurserne fra årsskiftet – se graf.

Der er igen en ekstraordinær efterspørgsel efter danske realkreditobligationer fra udlandet, idet vi ikke ser helt sammen kursstyrke på stats-og swapmarkedet.

Men det er kun til gavn for danske boligejere og jordejere.

Fast rente en mulighed?

Det ser ud til, at styringsrenten i Europa ikke bliver hævet i 2018. Men, sandsynligheden stiger trods alt for højere korte rente, når vi kigger ind i 2019.

I forhold til vores konjunkturanalyser, så har vi formentligt to til tre år mere med positivt vækst og det understøtter, at centralbanken, ECB i Europa kommer i gang med højere renter. Derfor er det vigtigt at have en plan, hvorledes du kommer rundt omkring en midlertidig rentestigning, uden banken stiller krav på mere fast rente.

Det kunne f.eks. være en skriftlig rentestrategi, men det kunne også være en andel fast rente f.eks. nu her med en 2 procent 2050 tæt på kurs 100.

Pres realkreditinstitutterne

Vi er noget begejstret for Jyske Banks realkreditlån, Jyske Erhvervslån. De har fjernet stort set alle handelsomkostninger, dvs. kurtage, kursskæring og rentetillæg på Cibor3.

De har taget alle omkostninger ind i bidragssatsen. Der er kun et gebyr på låneomlægning, som selvfølgelig kan forhandles.

Det gør det meget mere interessant med en aktiv rentestrategi. Vi kunne f.eks. have lagt om til en 2 procent 2050 ved nytår omkring kurs 100 og bare en måned senere har taget de 4 skattefrie kursgevinst.

I øjeblikket kunne vi påbegynde samme øvelse igen. Det er vigtigt, at vi udfordrer de øvrige realkreditinstitutter på sammen produkt, idet konvertering mellem fast og variable renter er en tung proces.

Jyske Bank har vist vejen.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.