Rema-millioner gav øget mælkepris
Arla-pressechef fortæller, at Rema 1000's tiltag med øget betaling for mælken har medvirket til en højere mælkepris.

Rema 1000's tiltag, hvor detailkæden giver 40 øre ekstra til landmanden pr. liter mælk, har givet et tocifret millionbeløb til Arla. Det skriver Politiken.

Arlas pressechef Theis Brøgger siger, at Rema 1000s landmænd også har hjulpet på mælkeprisen.

"Pengene indgår i den pulje af ekstra penge, som er kommet ind fra lignende tiltag i blandt andet England og var en af årsagerne til, at Arla kunne hæve mælkeprisen til vores andelshavere," siger han til Politiken.

Rema 1000 fortsætter initiativet.

Arla-konkurrent sænker mælkeprisen med godt 5 øre pr. kg Kvæg Tirsdag 5. januar 2016 · 13:45

"Af hensyn til vores konkurrenter kan vi ikke oplyse det eksakte beløb, men der er tale om et tocifret millionbeløb. Vi har fået rigtigt mange tilbagemeldinger fra kunderne på dette initiativ. Enkelte har været kritiske, men langt størstedelen af vores kunder har udtrykt opbakning. Vi fortsætter indtil videre med det nuværende prisniveau og denne afregningsmodel," skriver Rema 1000' s indkøbsdirektør Anders Jensen til Politiken.

Beløbet, som kunden betaler ekstra, er 50 øre, men på grund af momsen giver det kun 40 øre til mejeriet.

Avisen påpeger, at ikke alle pengene går til danske bønder, men også til Arla-andelshaverne i England, Tyskland, Belgien, Luxembourg, Holland og Sverige. Coop havde overvejet en støttemodel, men droppede den igen, da det ikke kunne sikres, at pengene kun gik til danske landmænd.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.