Rusland forbyder import af okse- og svinekød fra storleverandør
Russiske myndigheder har fundet væksthormon i kød importeret fra Brasilien.

Rusland har med virkning fra 1. december forbudt import af oksekød og svinekød fra Brasilien. 

Årsagen er, at Ruslands veterinære myndigheder har fundet væksthormonet ractopamin, som er forbudt i Rusland, i importeret kød fra Brasilien, skriver netmediet globalmeatnews.com

Brasilien er storeksportør af kød til Rusland, og leverede fra januar til september 2017 over 90 procent af Ruslands importede svinekød og ca 60-65 procent af det importerede oksekød, skriver Globalmeatnews med Russian National Meat Association som kilde. 

Rusland har allerede forbud mod import af kød fra USA, Canada og EU som udløber af krisen omkring den russiske annektering af Krim-halvøen. Det er uvist, hvordan Rusland nu vil få dækket behovet for okse- og svinekød.

I Markedsnyt for grisekød fra L&F vurderes det, at det russiske importforbud - alt efter hvor længe forbuddet vil være i kraft - kan få følger for hele verdenshandlen, fordi Brasilien nu skal ud at finde nye markeder for de mængder, der normalt eksporteres til Rusland.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.