Russiske køer skal give mere mælk med VR-briller
VR-briller med billeder af grønne enge skal gøre køer roligere hen over den russiske vinter.

I et nyt russisk pilotprojekt får køer VR-briller på i et forsøg på at berolige og hæve humøret hos malkekøer i vintermånederne.

Og nej, det er ikke 1. april, men et forsøg skabt i samarbejde med det russiske landbrugsministerium, ligesom der også er forskere og dyrlæger med inde over, skriver flere internationale medier.

Inde i brillerne, der hedder VR for virtual reality (kunstig virkelighed, red.), bliver køerne vist grønne, solrige enge, hvilket ikke ligefrem er at finde i et russiske vinterlandskab.

Projektet foregår på en større russisk mælkegård udenfor Moskva, og indtil videre går det lovende, lyder det.

1.800 danske kvier sendt til Rusland: "Vores største sending nogensinde"Kvæg Onsdag 9. oktober 2019 · 15:24

"Gennem den første test har ekspert målt et fald i uro og en stigning i den generelle følelsesmæssige stemning i flokken", skriver det russiske ministerium i en pressemeddelelse, der fortsætter:

"Virkningen af VR-briller på mælkeproduktionen vil blive demonstreret ved en yderligere omfattende undersøgelse".

Baggrunden er ifølge ministeriet, at "mængden, og nogle gange kvaliteten, af mælken vil blive hævet markant i en rolig atmosfære".

Brillerne er blevet særlig designet til køer, men designet er indtil videre en russisk hemmelighed.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.