Så gik starten: Landmand snitter årets første græs

Landmand på sønderjysk ø er netop nu i færd med at bjærge årets første slæt græs.

Det er en anelse til den tidlige side, men vejret er godt, marken farbar og græsset har en god kvalitet.

Sådan bedømmer mælkeproducent Søren Svennesen de 80-100 hektar slætgræs, som han har slået i dag på øen Barsø i Lillebælt nordvest for Aabenraa.

Om det er Danmarks første slæt græs ved han ikke, og ret beset er en del af græsset også resten af fjerde og femte slæt, som Søren Svennesen ikke kunne bjærge sidste år.

"Da vi blev færdige med at snitte majs begyndte det at regne. Og det har regnet indtil for to uger siden", fortæller Søren Svennesen om vanskelighederne ved at snitte det sidste græs.

I løbet af den våde, men også milde, vinter er græsset vokset. Mest på øens lave steder, hvor der er læ.

Med udsigt til mere vækst i den kommende tid, stod Søren Svennesen med et dilemma: Skulle han køre gylle ud på halvlangt græs eller snitte det bestående og så køre gylle derefter?

Ø-bonden valgte det sidste.

"Der står en masse fint kløver i bunden af markerne, som hæmmes af det lange græs. Kløveren får bedre vilkår nu, hvor vi fjerner græsset", siger han og tilføjer, at græsset vurderes af have en så fin kvalitet at det kan bruges til bedriftens køer.

Søren Svennesen tvivler på, at noget kan gå galt ved at tage slæt så tidligt.

"Nogle vil måske påpege, at stærk frost kan skade en kort græsmark. Men vi har meget mildt klima på øen og sjældent frost. Så risikoen burde være meget, meget lille", siger han.

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.