Sådan har I stemt: Flest siger nej til prissikring af mælken
Over hver anden læser har svaret, at de ikke vil have prissikring af mælken til 249 øre. Flest ønskede højere pris, mens en del principielt er imod prissikring.

Ville du sige ja til fast mælkepris på 249 øre?

Sådan spurgte vi jer, læserne, i anledningen af, at det privatejede, tyske mejeri Bechtel tilbyder sine mælkeleverandører en tre-årig kontrakt med en fast pris på 33,46 eurocent, svarende til 249 øre, pr. kg (4 pct. fedt, 3,4 pct. protein) for mælk af højeste kvalitet produceret med GMO-fri foder.

Mælkeproducenterne har mulighed for at til at levere op til 50 pct. af de mængder, de producerede i 2017, til den faste pris. Al anden mælk afregnes til Bechtels standardpris.

Sammenlagt - lidt over hver anden - ønskede ikke prissikring.

Sådan svarede læserne

  • 308 læsere (svarende til 35 procent) sagde "Ja, prisen er acceptabel"
  • 298 læsere (svarende til 34 procent) sagde "Nej, prisen er for lav"
  • 133 læsere (svarende til 15 procent) sagde "Nej, jeg er principielt imod prissikring"
  • 17 procent svarede "ved ikke"

Det er selvfølgelig som altid vigtigt at have for øje, at der ikke er tale om en videnskabelig undersøgelse. Således vil læsere i princippet have teknisk mulighed for at svare flere gange, ligesom vi ikke kan være 100 procent sikre på, at alle, der har svaret, er mælkeproducenter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.