Særsyn netop nu: Kløvergræsmarkens motor går i tomgang
Proteinindholdet i kløvergræs ligger under normalen for årstiden.

Tøf, tøf, stop, tøf igen.

Sådan kører kløvergræsmarkernes motor, kløverplanten, netop nu flere steder.

I følge ØkologiRådgivning Danmarks ugentlige afgræsnings-nyt er proteinindholdet i kløvergræsset uvant lav for årstiden og det skyldes det kolde vejr, som ikke giver kløveren gode vækstbetingelser. Rådgiverne betegner vejret som græs-vejr - ikke kløver-vejr.

Rådgiverne tager løbende frisk-græs analyser og her viser en nylig analyse fra Herning-egnen, at proteinindholdet er 15 pct., selvom den elektroniske prognose estimerer det til 21 pct.

Som mange andre marker 'snyder' den pågældende mark, fordi den står med en flot pragt af blomstrende kløver. Kløveren blomstrer efter 2,5-3 uger og herefter går det ned af bakke med fordøjeligheden. Når blomsten visner bliver kløveren tung fordøjelig. Det ret kolde og nogen steder, våde vejr gør kløveren ikke arbejder optimalt, dermed for lidt protein i planten.

Derfor skal man netop nu være opmærksom på, om køerne får tilstrækkeligt med protein og energi nu, hvis de er på græs.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.