Sødmælk er slankende for grise

Den fedeste mælk får grise til at slanke sig.

Mælk indeholder stoffer, der kan bidrage til at holde kropsvægten nede. Det viser forsøg med svin, som aarhusianske forskere står bag.

Det er mærkeligt nok den fedeste mælk, sødmælken, der er gavnlig, hvis man vil optage mindre fedt, fortæller DR Østjylland. Grisene har fået sødmælk til nogle måltider og vand til andre. Konklusionen er, at de, der fik mælk, var bedre til at nedbryde fedt end de andre.

Trine Kastrup Dalsgaard er en af forskerne. Hun er lektor på Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet og siger om sødmælksgrisene:

"Det, vi har vist, er, at når grise indtager sødmælk, så opreguleres der et gen i tarmen, som potentielt kan nedsætte optaget af fedt fra mælken til blodbanen og cellerne i kroppen på grisene. Forskerne har både undersøgt svin og mennesker i forskningsprojektet, men resultaterne fra menneske-studierne er ikke klar endnu. Derfor kan man ikke med sikkerhed sige, hvad sødmælk gør for vores fedtomsætning, men alt tyder på, at den fede mælk også kan være slankende for os."

"Det kan man jo sige er positivt, hvis det er sådan, at man ikke vil være tyk," siger Trine Kastrup Dalsgaard til DR Østjylland.

"Det er i det hele taget positivt, at kroppen er i stand til at regulere og justere optaget af det fedt, vi indtager."

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.