Sønderjysk ko går undercover: Sådan får du feststemte køer

Hvad kræver en rigtig guldko egentlig af sin stald, sit foder og sin fodermester. Det giver julekalender svar på.

Maksimal komfort i båsene. God plads til at slentre ned ad gangen og passere de øvrige damer i stalden. Og et foder med et deklareret indhold, som er mixet korrekt sammen.

Det er på ønskelisten fra en ægte guldko, mener kvægrådgiverne i Syddansk Kvæg, som i anledningen af julemåneden har lanceret en julekalender på deres facebookside https://www.facebook.com/syddansk.kvag/

Og alle kvægbrugere uanset driftsform og ydelsesniveau har en guldko. En de holder særligt af, fordi den måske yder på topniveau, har givet en masse lovende kviekalve eller bare napper laktation efter laktation uden at være en ko, som dyrlægen når at kende.

Det siger chefrådgiver Camilla Bak, Syddansk Kvæg, om den ene årsag til at lancere en sjov julekalender, hvor en ko går undercover på en sønderjysk kvæggård og ærligt fortæller, hvad en guldko kræver af sin stald, sit foder og sin fodermester. Endda med tydelig sønderjysk accent.

»Der er stadig masser af potentiale at jagte i besætningerne, og i denne forbindelse forsøger vi at henlede opmærksomheden på, hvad guldkøerne gør og hvilke krav de stiller. Hvad skal man gøre, for at køerne har en fest«, siger hun med et smil.

Og hvad skal der så til for at køerne har en fest?

»Masser af luxus! Kærlighed, velfærd, god fodring, god og let trafik i stalden og masser af komfort«, lyder svaret fra Camilla Bak.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.