Salmonella-smittede skal begrænse kontakt
Besøg i salmonellaramte besætninger skal begrænses til de mest nødvendige og placeres sidst på ruten for inseminør, dyrlæge, klovbeskærer og andre.

I kraft af de nye regler for salmonellasmittede kvægbesætninger på niveau to og tre pålægges det besætningsejeren at begrænse eksterne kontakter.

Det sker for at undgå, at alt for mange kommer i kontakt med den smittede besætning og derved kan risikere at bære smitten videre til andre besætninger, oplyser Seges.

Konkret betyder de nye regler, at man kun må have de nødvendige besøg i besætningen. Nødvendige besøg kan være dyrlæger, inseminører og klovbeskærere, men i bekendtgørelsen skriver Føde-varestyrelsen også ’med videre’, og dermed må det antages også at gælde alle andre besøgende med et ærinde i besætningen, for eksempel håndværkere.

Sidst på ruten

Førevarestyrelsen gør desuden opmærksom på, at nødvendige besøg i besætningen skal ske sidst på ruten - med streg ender skal.

Samtidig indskærpes - som tidligere nævnt i bl.a. LandbrugsAvisen - oplysningspligten.

Det betyder, at det er landmandens ansvar, at nødvendige besøgende i en salmonellasmittet besætning på niveau to og niveau tre får besked om situationen i så god tid, at de besøgende kan nå at planlægge deres besøg.

Det er således ikke nok at give besked om smitten, når først inseminøren holder foran stalden.

Faktaboks

Oplysningspligt:

  • Oplysningspligten gælder for alle besætninger på niveau to og tre og så længe, de er under offentligt tilsyn.
  • Alle personer og virksomheder, som kommer i kontakt med den smittede besætning, skal underrettes.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.