Se billederne: Hjemmebygget redskab dækker ensilagen til i en ruf
Hydraulisk drevet frontredskab klarer det meste af det tunge slæb, når ensilagen skal dækkes til og af.

Idéen var nær aldrig blevet realiseret. Per Davidsen ønskede sig noget, der gjorde håndteringen af de ca. 18 kg tunge dæksider lettere og hurtigere på sin og sønnen Kent Davidsens I/S ved Grindsted med 450 årskøer på den ene ejendom og 1.000 på den anden.

Smeden Joakim Andreasen er med firmaet Joakims Maskin Teknik vant til at løse individuelle og specielle opgaver og kunne godt se en løsning for sig.

»Men skulle vi udvikle og regne på en enkelt maskine og få den CE-mærket, ville det blive dyrt, og derfor var det lige ved ikke at blive til noget. Men tanken var der: Der må da være flere, der kan bruge sådan et redskab«, forklarer Joakim Andreasen.

Så han byggede den første Tire Mower alligevel. Per Davidsen fik sit ønske opfyldt og bruger i dag kun den halve arbejdstid af før på at dække ensilage til og af med dæksider.

Og Tire Mower nummer to er nu i produktion.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.