Se billederne: Otte nyheder til kvæg på Nutrifair

En vestjysk messedebutant forhandler et tildækningssystem til ensilagestakke, som fjerner alt slid og slæb.

Dæksider er tunge!

Det ved enhver, som har arbejdet på et kvægbrug, hvor der sommeren igennem skal slæbes dæksider til siloerne, når ny ensilage skal dækkes til. Og samme dæksider skal løbende pilles af igen, når ensilagen skal bruges.

Men sådan behøver det ikke at være mere, mener Ole Vad Hansen, som var førstegangsudstiller på Nutrifair.

Via sit firma EMKO handel forhandler han et hollandsk tildækningskoncept, som fjerner de tunge løft.

God afdækning

Systemet består af en række net, som hænges på siloens sider. Ovenpå lægges plastikken, og herefter kan afgrøden lægges ind i siloen.

Når grovfoderet er lagt i siloen, og der er afdækket med den ønskede mængde folie, trækkes sikringsnettene over fra begge sider. Nettene forbindes og strammes med særlige bånd, som tvinger plastik og net til at smyge sig hen over grovfoderet.

»Det bliver helt tæt, og især skal man lægge mærke til, at vi får kanten langs silovæggen dækket helt af. Det kan være svært at gøre, hvis man kun har sandsække og dæksider«, fortalte Ole Vad Hansen.

Leder vand væk

En anden smart detalje ved systemet er den lange række af PVC-rør, som er ført ind i sikringsnettene dér, hvor de møder siloens bund langs væggene.

Når det regner, vil overfladevandet nemlig blive ledt til siloens sider og løbe ned ad væggen, hvor det i bunden opfanges og bortledes af PVC-rørene.

Når ensilagen skal bruges, kan man fjerne to meter sikringsnet ad gangen.

Introduktionsprisen for systemet er på ca. 50 kroner pr. kvadratmeter silo, oplyser Ole Vad Hansen.

 

 

 

 

Faktaboks

SilageSafeBody

  • Hollandsk opfindelse
  • Forhandles i Danmark af Ole Vad Hansen, EMKO handel
  • Ingen krav til silobredde. Nettet klippes af, så det passer til siloerne

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.