Hvad er det vigtigste i kalvepasningen for at få flotte resultater?
Desværre, der findes ikke én bestemt opskrift på succes i kalvestalden. Det er Klovborg I/S i Vendsyssel et godt eksempel på.
Her er der fokus på enkle og robuste løsninger, »fordi raske kalve er nemmest at passe«, som Niels Hedermann sagde, da han sammen med LandboNord, kalverådgiver Annedorte Jensen og Trouw Nutrition inviterede til kalvedag.
Meget usædvanligt har bedriften ikke fokus på råmælkstildelig.
Alligevel lykkes bedriften med at opnå en lav kalvedødelighed 0-180 dage på 6,1 procent, og den gennemsnitlige indkælvningsalder er 22,3 måneder. Det skyldes blandt andet, at kun to personer passer de mange kalve og gør det velstruktureret.
»Kig på kalvene! Hvad der fungerer det ene sted, fungerer ikke nødvendigvis et andet sted«, var en af Annedorte Jensens centrale pointer.
Relaterede artikler
Kommentarer