Nogle køer giver mælk – andre giver superlækkert kød. Til den sidste kategori hører kødkvæg - og nu får alle mulighed for at sige goddag til din bøf.
Det sker søndag den 21. juni, kl. 10-16, når kødkvægproducenterne åbner dørene til stalde, og leddene til markerne.
Dagen giver mulighed for at komme tæt på de flotte kødkvægsdyr af mange forskellige racer. Mød også landmanden selv til en snak om dyrene og produktionen. En produktion med høj grad af dyrevelfærd, og hvor slutproduktet er kvalitetskød, som landmanden ofte selv sælger direkte til forbrugeren. Der findes omkring 20 forskellige kødkvægsracer i Danmark, hvor Limousine og Hereford er de mest kendte.
Hyggelig oplevelse for hele familien
Kødkvægets dag arrangeres af Dansk Kødkvæg, som er en fælles organisation for de mange raceforeninger for kødkvæg i Danmark.
”Vi vil gerne vise forbrugerne den her produktion, hvor dyrene går sammen med deres kalve og mange steder gør et godt stykke arbejde for den danske natur,” fortæller konsulent i Dansk Kødkvæg, Jørgen Skov, SEGES. Jørgen Skov garanterer en hyggelig oplevelse for hele familien, med masser af dyr og måske muligheden for at klappe en kalv.
De landmænd, som byder velkommen på Kødkvægets dag, kan du se her:
http://www.danskkoedkvaeg.dk/foreningen/koedkvaegets-dag/
Kommentarer